Béčko prohrálo "derby" v Mantově

26.04.2010 19:52

 Baník Mantov x TJ Buldozer Hradec
2:0 (0:0)

sestava Hradce: Dufek M. -Varga,Krejčí,Majer(75´Janeček), Šmejkal J.- Oppl (51´Procházka), Hulina ,Šubrt,Frydrych- Kiss, Marko (80´Souček)
 

Rozhodčí: 
Krýsl  podal dobrý výkon,bez připomínek.
Delegát svazu: Reznichenko

Branky
:
50´ čtyřikrát poskočil míč v malém vápně,až spadl na hlavu kapitána Mantova F.Mareše,který dopravil do sítě svůj první gól hlavou v kariéře -1:0
58´ opět po závaru v malém vápně vystřelil Mareš a odražený míč protlačil do sítě Korba -2:0

Reportáž
:
 Když jsem v jedenáct hodin v neděli dopoledne zjistil,že místo jedenácti jistých hráčů a čtyř  pravděpodobných mám jen devět jistých (Kaplan ČK,Toman ml.zraněn)a dva pravděpodobné(omluvil se Tarik, Špendla,Podlipský),tak jsem rozeslal záchranné SMS .Účast mně potvrdili Frydrych,Šubrt,Kiss,Janeček,Majer. Naladěn předchozími dvěma vítězstvími,spokojen s nečekanou kvalitou a slušnou hrou týmu v první půli,jsem neuváženě chtěl získat tři body a poslal za stavu 1:0  v 50´Šmejkala do zálohy(plánoval jsem to o přestávce).Od té chvíle jsme byli horším týmem.


 Příliš mnoho hráčů z“Áčka“,pouťová zábava a těžký duel ve Smolivci,na jedné straně a špatná tréninková morálka na druhé se podepsala na hře Buldozeru.

 Nedisciplinovanost ,neplnění přidělených úkolů a neustálé drbání balónu opět ukázalo,že kvalitní jednotlivci,kteří si myslí,že jsou lepší a zápas strhnou, neuhrají víc než parta nadšených hráčů. Nepochopím,že při záloze Šmejkal,Šubrt,Kiss,Hulina ,Frydrych nebyla za celý zápas ani jedna střela ze střední vzdálenosti,nebyl poslán jediný centr do velkého vápna a byl jen jeden faul,ze kterého byl přímý kop.Když padne gól v Hradci z rohu,tak třikrát za sezónu,tak vždy jen z jediné akce,kdy je poslán střílený kop na přední tyč (Hrdina st.,Toman ml.)přesto to budeme neustále vymýšlet a kopat kamkoliv jinam ,hlavně,aby z toho byl brejk pro soupeře.

 Možná jsem šílenec,možná se tak chovám i na lávce,ale dovedu si spočítat,že pokud chci,aby si zahráli všichni pozvaní hráči a to především kmenoví hráči buldozeru,pokud chci,aby hráče fotbal bavil,protože oproti jejich přesvědčení se tím,že hrají fotbal neobětují pro mě,nebo výbor klubu,ale hrají především pro sebe,tak musíme hrát to na co máme. Kvalitní defenzívu,co nejjednodušší hru,kde běhá míč a kde jsou tak tři hráči určeni pro útočnou hru. Ostatní musí nosit vodu,,bránit ,šetřit síly a dostat balon k vápnu soupeře se snahou co nejdříve  zakončit a to jakýmkoliv způsobem.

Teď chci rozpoutat diskusi a proto ohodnotím jednotlivé hráče čistě z mého pohledu(jako ve škole 1-5)

Dufek 2 mínus nevyboxoval balon při první brance, nedodržel pokyn a nechával odkopávat stopera balony po přerušení hry.

Varga 3 slušně hrál na beku, špatně pozičně na stoperu

Krejčí 3 zahrál pod svůj standard , soupeř střílel nepokryt z oblouku velkého vápna

Majer 4 bez tréninku to nepůjde,měl podíl na začátku obou gólových akcí,byl soustavně zmaten

Šmejkal 2 mínus v první půli na stoperu nejlepší hráč na hřišti,v druhé se ukličkoval bez efektu

Oppl 4 minimum tréninků,špatná fyzička,žádná sebedůvěra,špatné postavení bez balonu,nechuť aktivně hrát balon.Chybělo nasazení a vůle,jen se schová-val.Aspoň jednou bych chtěl v zápase zažít,že zahraje jako při tréninku.

Hulina 3 odebral spoustu balonů,ale okamžitě jich 90% ztratil.Tak jako Frydrych získal balon,zastavil,a následně a šel z klidu do kličky proti rozběhnutému hráči soupeře.Vždy odevzdal.Až bude odevzdávat včas míň se nadře .Zejména od něj očekávám,že nic nebude vymýšlet a tím zdržovat hru.

Šubrt 3 vzhledem k zábavě ,nic nezkazil,nic nevymyslel,očekávám víc

Frydrych 2 mínus dobře uhlídal v prvním poločasu nejlepšího hráče soupeře Hrubého,nedělal chyby,ale docházel mu kyslík a opět vymýšlel šílené rozehry dozadu.

Kiss  2 v první půli mohl dvakrát rozhodnout zápas.Poprvé v malém vápně místo zakončení přihrál Hulinovi,který si zavolal na penaltě,ale rychle běžel do malého vápna,kde už byl Marko(asi v životě neslyšel,že jeden útočník jde na přední tyč a druhý jej křižuje na zadní tyč),takže balón prostě proletěl vápnem.Podruhé jej jeden na jednoho vychytal Fekl.

Marko 2 mínus v první půli několikrát se snažil sám zatáhnout po křídle balon,což není jeho parádní číslo.V druhé půli nedostal jediný centr a ani v podstatě přihrávku.S takovou toho útočník mnoho neudělá.

Janeček 3 přišel na hřiště čtvrt hodiny před koncem.A stejně jako Marko nedostal téměř žádný míč.

Součekových deset minut na hřišti nelze za stavu,který tam panoval objektivně zhodnotit.

Na závěr jeden úryvek z dnešního internetu:
Těžko ovšem ovlivním to, aby fotbalista přihrál spoluhráči na pět metrů a neposílal míč při tom do autu,“ bědoval nad fotbalovými nepřesnostmi svých svěřenců Soukup. „V týmu mám hráče, kteří dokážou přihrát, ale míč nevybojují. Pak tam jsou ti, co míč vybojovat dokážou, ale už ho nepřihrají,“ zoufal si trenér Slovácka.

  .JK